1 pierś z kurczaka
1 większa cebula
puszka kukurydzy
4 ogórki konserwowe
kapusta pekińska
mały jogurt naturalny (najlepiej typu greckiego)
majonez
przyprawy: papryka ostra, przyprawa do gyrosa, kurkuma, 2 ząbki czosnku, pieprz
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do gyrosa, papryką i pieprzem, dobrze wymieszać kurczaka z przyprawami. Rozgrzać patelnię oliwą. Podsmażyć kurczaka, dodać lekko kurkumy (doda ona kurczakowi złocisty kolor). Gotowego kurczaka przełożyć na talerzyk do wystygnięcia, lekko go wytrzeć z oliwy ręcznikiem papierowym.
Między czasie pokroić drobno cebulę, ogórki i kapustę, nie mieszając ich razem. Przygotować sos do sałatki. Majonez wymieszać z jogurtem dodać wyciśnięty czosnek. Można doprawić tzatzykami. Warzywa i kurczaka układamy w misce warstwami i tak od dołu:
kurczak
cebula
ogórek
kukurydza
sos
kapusta pekińska
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz