Składniki:
karkówka
pasztet
ogórek konserwowy
cebula
przyprawy: pieprz naturalny , sól lub przyprawa typu –kucharek
Karkówkę pokroić na plastry – kotlety , lekko rozbić . Mięso lekko posolić i posypać pieprzem, następnie rozsmarować masę pasztetową ( mi został jak piekłam pasztet – 0,3 kg wątróbki drobiowej , 0,5 kg mięsa drobiowego , 0,5 kg wieprzowiny – szynka , 0,3 kg boczku wędzonego , wszystko sparzyć i 3 razy przepuścić przez maszynkę , ja mielę też namoczoną i odciśniętą 1 bułkę , 1 cebulę , 2 ząbki czosnku ,dodaję 2 jajka surowe i przyprawy –sól ,pieprz ,troszkę tymianku ,lubczyku, posiekaną natkę pietruszki, wyrobić bardzo dokładnie ).
Położyć na to kawałek ogórka
i pół plasterka cebuli
Zwinąć jak zrazy , spiąć wykałaczką.
Ułożyć na blaszce , po wierzchu obsypać przyprawą i do pieca na ok. 60 min .
I gotowe
W domu do roladek polecam sos pieczeniowy, a na grilla sos barbecue
PLANUJE DZISIAJ WŁAŚNIE ZROBIĆ ROLADKI Z KARKÓWKI I SZUKAM INSPIRCJI, CIEKAWY POMYSŁ ;D
OdpowiedzUsuń