wtorek, 24 maja 2011

Warkocze z karkówki

Sezon grillowy juz dawno rozpoczęty, więc trzeba uzupełnić przepisy. Na poczatek coś nowego, tzn. karkówka to standard na grillu, ale można ją robić na wiele sposobów. W marynacie piekantnej lub w miodzie z czosnkiem. Ja tym razem zrobiłam warkocze z karkówki w marynacie klasycznej, oczywiście smakosze grilla zajadali się.









Składniki:

- karkówka
- marynata wg uznania
- olej
- wykałaczki


Wykonanie:

Karkówkę umyć i pokroić na plastry. Kotlety lekko rozbić, każdy nie rozcinając do końca podzielić na trzy części .



Zapleść jak warkocz, spiąć na końcu wykałaczką. Gotową marynatę przygotować wg  przepisu  lub zrobić według własnych upodobań, ułożyć warkocze w pojemniku, smarując marynatą każdy warkocz , jeżeli zostanie marynaty wlać ją do pojemnika, zostawić najlepiej na 24 godziny.
Osączyć i smażyć na patelni grillowej lub na grillu.



Udanego grillowania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz