Kapuśniak z kiszonej kapusty
0,60 kg żeberek wieprzowych
0,50 kg kiszonej kapusty
½ opakowania włoszczyzny –paski (mrożone )
4 szt. Ziemniaki
4 duże ząbki czosnku
1 szt. Cebula
1 łyżka przecieru pomidorowego
Przyprawy : 3 x ziele angielskie , 1 x liść laurowy ,pieprz czarny mielony, szczypta kminku mielonego,
troszkę magii w płynie , sól lub vegeta do smaku
Żeberka ugotować do miękkości , wyjąć kości, dodać warzywa , przyprawy pogotować , ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru, podgotować z ziemniakami - tylko, żeby nie rozgotowały się. Teraz dodać odciśniętą ( soku nie wylewać, jak będzie za mało kwaśna można dolać sok) i pokrojoną kapustę. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę i zeszklić na patelni i dodać do zupy. Na końcu dodać przecier pomidorowy, pogotować chwilę, żeby wszystkie smaki połączyły się .
Smacznego !!!
Rodzinka nakarmiona idę sprawdzić co w trawie piszczy .
Zima tak długo trzyma, w zacienionych miejscach ogrodu jeszcze śnieg leży, ale gdzie słoneczko zajrzało kiełkują krokusy, przebiśniegi, szafirki. Nornice zrobiły spustoszenie na trawniku, pełno dziur.
Dobrze ,że posadziłam moje kwiatki w koszyczkach plastikowych, bo one tak lubią cebule kwiatów.Za to wierzba na rabacie pięknie obsypana baziami.
Zima tak długo trzyma, w zacienionych miejscach ogrodu jeszcze śnieg leży, ale gdzie słoneczko zajrzało kiełkują krokusy, przebiśniegi, szafirki. Nornice zrobiły spustoszenie na trawniku, pełno dziur.
Dobrze ,że posadziłam moje kwiatki w koszyczkach plastikowych, bo one tak lubią cebule kwiatów.Za to wierzba na rabacie pięknie obsypana baziami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz